Иван Марковић, рођен 1983. године у Беораду. Прва диригентска искуства стиче  у хору Браћа Барух и оркестру Филхармонија младих Борислав Пашћан. На основним студијама оснива камерни оркестар, који данас носи назив Београдски камерни оркестар Орфеј, у коме од оснивања врши функцију уметничког руководиоца и диригента.

Усавршавао се на мајсторским курсевима хорског и оркестарског дириговања са професорима: Андерс Еби (Шведска), Матс Нилсон (Шведска), Владимир Кирађијев (Бугарска/Аустрија), Андреас Херман (Немачка), Ахим Холуб (Аустрија), Хора Андреску (Румунија), Марк Стрингер (САД/Аустрија).

Сарађивао је са Мешовитим хором и Симфонијским оркестром Радио-Телевизије Србије, Нишким симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром Факултета музичке уметности у Београду, Камерним оркестром Чешки   виртуози, ансамблом Secondhanders, оркестром Kammerphilharmonie Graz, Уметничким ансамблом Министарства одбране Станислав Бинички, Камерним оркестром Метаморфозис, Гудачима Светог Ђорђа, Гудачким оркестром Школе за музичке таленте у Ћуприји,  као и са многобројним ад хок ансамблима.

Дириговао је на значајним фестивалима  као што су Трибина композитора у Београду, фестивал КОМА, Међународни фестивал харфе у Београду, Међународни фестивал чембала у Београду, ДУНА фестивал у Будимпешти.

Активно промовише музику српских композитора, како еминентних тако и младих, а велики број дела домаћих аутора које је имао прилику да диригује,  извео је премијерно.

Поред концерата у земљи, наступао је у Словачкој, Мађарској, Румунији и Аустрији. Тренутно је докторанд под менторством проф. Бојана Суђића и ради као асистент на катедри за дириговање на Факултету музичке уметности у Београду.


Катарина Павловић, рођена у Ћуприји, завршила школу за музичке таленте, потом Факултет музичке уметности у Београду и магистратуру на Академији уметности у Новом Саду. Усавршавала се на мајсторским курсевима код професора Дејвида Такена, Дарка Коџаса, Весне Станковић, Гордана Николића, Горана Грибајчевића, Марије Шпенглер..Стални је члан Гудача св. Ђорђа од 1996. године, са којима је наступила на више од 2000 концерата у земљи и иностранству. Концертмајстор је Simphony Orchestra of South Eastern Europe (Сарајево) од 2007 године. Наступала са Београдском Филхармонијом , Камерата Сербика, са гудачким оркестром Арте као гостујући концертмајстор, Рубикон квартетом и оркестром Alpe-Adria у Горицији (Италија), Омладинском Филхармонијом Беч..

Вођа других виолина у Црногорском симфонијском оркестру од 2009. године. Вођа других виолина постаје 2013. године у No Borders Orchestra са којим је у сали Љубљанске филхармоније снимљено ЦД издање The Opening за Universal Music Austria и Deutsche Grammophon.

Један је од оснивача гудачког квартета Quartetto Montenegro који је своју премијеру доживео на А темпо фестивалу у Подгорици 2016.године.

Вођа других виолина од 2015. године у  Бољшој оркестра (Бољшој фестивала) на Мокрој Гори.

Наступала је са најзначајнијим именима класичне музике као што су Гордан Николић, Јулиан Рахлин, Немања Радуловић, Стефан Миленковић, Илyа Гринголтс, Mischa Mayski, Martin Ler, Alban Gerhard, Denis Shapovalov, Tim Hugh, Torleif Thedeen, Ксенија Јанковић, Роман Симовић, Симон Трпчески, , Irena Grafenauer, Guy Porat, Evelyn Glennie, Милан Турковић, Ronald Zollman, Guenter Pichler, Ivo Pogorelich, итд.

Наступала је у најпрестижнијим концертним дворанама: Алте Опера (Франкфурт), Линколн Центар (New York), Barbican Hall (Лондон), Konzerthauz (Беч), Flagey (Брисел), Theatre des Champs Elysees (Париз), Radialyistem (Берлин), St. Petersburg State Capella, Julio Prestes Cultural Center (Сао Паоло), Grand National Theater of Peru (Лима)...

 

Joomla templates by Joomlashine